Voorzitter
Lieven Ryckbosch
Geboortedatum: 
15 april 1965
Gehuwd met Anja Balcaen
Winkelbediende bij Colruyt

Bij Lieven zit de carnavalsmicrobe al sinds jongs af aan in het bloed, vader Bert en broer Johan Ryckbosch werden zelf Stadsprins Carnaval van Poperinge in de jaren 1974 en 1988. Lieven werd gekroond tot prins in het jaar 1993. Later volgde Annelies, dochter van Johan als Stadsprinses van Poperinge.

Lieven was vroeger actief als marktkramer en is ook gekend als heel sociaal vaardig. Na meer dan 20 jaar de markt gedaan te hebben, was het tijd om iets anders te doen. Nu werkt Lieven als winkelbediende waar hij nog altijd zijn sociale vaardigheden op de proef kan stellen en nog steeds kan blijven verkopen.

Lieven kwam in het jaar 1994 in het bestuur terecht en stond menig aantal jaren, samen met ere-ondervoorzitter Wilfried Decaestecker in voor het kindercarnaval algemeen. Toen David Bamelis besliste om zijn voorzitterschap over te dragen, wou Lieven deze taak vrijwillig tot hem nemen.

Lieven Ryckbosch
Ondervoorzitter
Guy Priem
Geboortedatum: 
21 juli 1970
Gehuwd met Anja Bouton

De eerste kennismaking van Guy met het carnaval was tijdens de verkiezing van zijn zus Annick als Stadsprinses van Poperinge in het jaar 1978. Dit was een leuke ervaring, maar nog niet voldoende om over stag te gaan. Pas in 1986 kreeg Guy de smaak te pakken van het Keikoppencarnaval. Hij werd lid van de Poperingse Hoppescheuten. Tot het jaar 1991 was Guy actief bij deze vereniging.

Toen werd er een pauze ingelast tot het jaar 1999, op aandringen van toenmalig voorzitter Jean-Pierre Dehaene en enkele prinsen plaatste Guy hem met enige tegenzin als kandidaat Stadsprins Carnaval van Poperinge. Het lukte hem weliswaar om de avond zelf de wedstrijd te winnen en werd gekroond als de Milleniumprins.

In het jaar 2001 trad Guy toe tot het bestuur als helpend lid en is sedert 2018 gedoopt tot ondervoorzitter.


Guy Priem
Schatbewaarder
Ingrid Vande Casteele
Geboortedatum: 
20 april 1967
Gehuwd met Marc Decancq
Verzorgster bij Huize Proventier

In het jaar 1993 huwde Ingrid met haar man Marc Decancq, die verjaart op 11-11. Hoe kan het meer voorbestemmend zijn...

Ondertussen heeft Ingrid 2 kinderen, Jolien die reeds verkozen werd als biervrouwtje bij de Orde van de Wietewoais. Jorn, haar zoon, zou zich graag nog plaatsen als kandidaat Stadsprins Carnaval van Poperinge, maar pas na zijn studies als vrachtwagenchauffeur.

Ingrid is afkomstig uit een warm nestje, samen met haar zus Wendy gingen ze overal heen met hun ouders. Dit hebben ze ook doorgegeven aan hun kinderen en proberen zoveel mogelijk aanwezig te zijn op feestelijkheden en uitnodigingen. No Ingrid, No Party ;)

Ingrid haar carnavalshistorie start bij de Poperingsche Bierpietjes, zeker niet te verwarren met de Hoppescheuten. Jaren lang zette zij zich in voor de vereniging.

Op een lukrake zondagavond rolde de vraag van de tong of Ingrid het niet zou zien zitten om aan te sluiten bij de VZW Keikoppencarnaval. Lang hoefde Ingrid niet na te denken en is ondertussen gegroeid naar de functie van schatbewaarder. Ze geniet met volle teugen van haar functie.

Ingrid Vande Casteele
Bestuurslid
Kevin Papegaey
Geboortedatum: 
3 augustus 1983
Samenwonend met Kimberly Callens
Arbeider bij NV Depoorter

Als kleine jongen ging Kevin altijd kijken naar de Keikoppencarnavalstoet, nog niet beseffend dat er een carnavalsbeestje overgesprongen was tijdens de bewondering van de optocht, ging Kevin in 2007 eens een kijkje nemen in het stadscentrum hoe het carnaval gevierd werd in Poperinge. Hij was meteen verkocht aan de sfeer en gezelligheid.

Kevin werd lid van de Orde van de Flodders in het jaar 2007 en pas één jaar later engageerde hij zich al als loodsverantwoordelijke, hij nam er ieder jaar de leden op sleeptouw voor de uitbouw van hun praalwagen om te pronken tijdens Keikoppencarnavalstoet. Kevin was 12 jaar lid van de vereniging, waarvan hij zelfs 5 jaar voorzitter was.

Na enkele jaren in het carnavalsmilieu te vertoeven kreeg Kevin zin om zich een poging te wagen naar DE carnavalstitel binnen het circuit.

Stadsprinscarnaval van Poperinge, in het jaar 2012 was het zover. Kevin stelde zich kandidaat en nam het op tegen Claudine Vandeschoenmaeckere, zij was een plaatsvervangende kandidate om toch een evenwichtige avond te vullen tijdens alle proeven. Op het einde van de avond behaalde Kevin zijn benodigde percentage om de felbeheerde titel in ontvangst te nemen. In het jaar 2018 volgde vriendin Kimberly Callens met de titel Stadsprinsescarnaval van Poperinge.

Om toe te treden tot het bestuur van de VZW Keikoppencarnaval, plaatste Kevin een stapje opzij bij de Orde van de Flodders. Kevin zijn taak binnen het bestuur is hem op het lijf geschreven. Alles wat visueel te zien is van illustraties, drukwerk, … zijn uit zijn pen voort gevloeid. Samen met Jeroen staat Kevin ook in voor de uitbouw van de Keikoppencarnavalstoet. Kevin is ook sedert 2021 verantwoordelijk voor de verkiezing van Stadsprins Carnaval van Poperinge.

Kevin is ook nog actief bij het bestuur van Marktrock Poperinge, dit sedert twee jaar.

Kevin Papegaey
Bestuurslid
Jolien Decancq
Geboortedatum: 
16 november 1995
Vrijgezel
Vrachtwagenchauffeur in opleiding

Als de dochter van de schatbewaarder werd Jolien carnaval met de paplepel meegegeven, sinds zij het levenslicht zag heeft Jolien nog geen enkele Keikoppencarnavalstoet gemist en bijna alle verkiezingen meegemaakt.

Jolien werd reeds lentefee in het jaar 2014 en biervrouwtje in het jaar 2018 Graag wil Jolien haar nog kandidaat zetten als Stadsprinses Carnaval van Poperinge, als de tijd hier voor rijp is.

Buiten het carnaval is Jolien een fervent voetbal liefhebber, zowel passief als actief ziet ze graag de bal rollen.

Jolien heeft voornamelijk een ondersteunende rol met mama Ingrid en is ondertussen uitgegroeid tot een excel-expert. Samen waken ze over het budget en sturen bij waar nodig.

Jolien Decancq
Bestuurslid
Benny Velleman
Geboortedatum: 
25 December
In een relatie
Public relations binnen de carnavalswereld

Meer info binnenkort

Benny Velleman
Bestuurslid
Sandro Nevejans
Geboortedatum: 
1 januari 2000
Getrouwd

Meer info binnenkort

Sandro Nevejans
Bestuurslid
Wim Decrock
Geboortedatum: 
24 Februari
In een relatie
Opvoeder

Meer info binnenkort

Wim Decrock
Bestuurslid
Michiel Ameys
Geboortedatum: 
28 December
Gelukkig gescheiden
Stoet

Michiel is voor velen een vast stuk meubilair geworden in het Carnavalsgebeuren.

Zo ging hij als 7 jarige jongen mee met zijn vader en moeder in de carnavalstoet bij de “Poperingsche Bierpietjes”.

In 1992 stond hij als mascotte voor de Bierpietjes op het podium van de prinsverkiezing.

In de jaren nadien werd hij een vaste waarde binnen de carnavalswereld en hielp hij met tal van verkiezingen en Carnavalstoeten.

Sedert 2006 was hij lid van de Orde van de Flodders.

Na een lange carrière wou Michiel de gooi doen naar de titel van Stadsprins Carnaval van Poperinge. Dit was het eerste jaar van de runningmate, iemand die de kandidaat gedurende de volledige periode mag bijstaan met raad en daad. De rol werd gegeven aan David Bamelis.

Het werd een verkiezing met drie kandidaten, een heuse strijd om de titel dus!

Michiel slaagde in zijn opzet en kon de titel binnen halen, hij werd de 44ste Stadsprins Carnaval van Poperinge "De Maxx", zijn runningmate mocht de titel van Hofmaarschalk dragen gedurende zijn regerende periode.

Michiel is trotse vader van 3 kleine prinsesjes: Questany, Ixana & Khiraja, tijdens de groei en bloei periode van de kinderen werd de hobby carnaval even op een laag pitje geplaatst, maar het beestje was zeker nog niet verdreven.

Nu zijn dochters flink gegroeid zijn werd het tijd om de draad terug op te pikken en zetelt Michiel sedert 2021 in het bestuur van de VZW, een specifieke taak is er nog niet uitgestippeld, waar hulp nodig is, springt hij bij. 

Wordt zeker nog vervolgt...

Michiel Ameys
© 2019 VZW Keikoppencarnaval