Voorzitter
Lieven Ryckbosch
Geboortedatum: 
15 april 1965
Gehuwd met Anja Balcaen
Winkelbediende bij Colruyt

Bij Lieven zit de carnavalsmicrobe al sinds jongs af aan in het bloed, vader Bert en broer Johan Ryckbosch werden zelf Stadsprins Carnaval van Poperinge in de jaren 1974 en 1988. Lieven werd gekroond tot prins in het jaar 1993. Later volgde Annelies, dochter van Johan als Stadsprinses van Poperinge.

Lieven was vroeger actief als marktkramer en is ook gekend als heel sociaal vaardig. Na meer dan 20 jaar de markt gedaan te hebben, was het tijd om iets anders te doen. Nu werkt Lieven als winkelbediende waar hij nog altijd zijn sociale vaardigheden op de proef kan stellen en nog steeds kan blijven verkopen.

Lieven kwam in het jaar 1994 in het bestuur terecht en stond menig aantal jaren, samen met ere-ondervoorzitter Wilfried Decaestecker in voor het kindercarnaval algemeen. Toen David Bamelis besliste om zijn voorzitterschap over te dragen, wou Lieven deze taak vrijwillig tot hem nemen.

Lieven Ryckbosch
Ondervoorzitter
Guy Priem
Geboortedatum: 
21 juli 1970
Gehuwd met Anja Bouton
Planner bij Clarebout Patatoes

De eerste kennismaking van Guy met het carnaval was tijdens de verkiezing van zijn zus Annick als Stadsprinses van Poperinge in het jaar 1978. Dit was een leuke ervaring, maar nog niet voldoende om over stag te gaan. Pas in 1986 kreeg Guy de smaak te pakken van het Keikoppencarnaval. Hij werd lid van de Poperingse Hoppescheuten. Tot het jaar 1991 was Guy actief bij deze vereniging.

Toen werd er een pauze ingelast tot het jaar 1999, op aandringen van toenmalig voorzitter Jean-Pierre Dehaene en enkele prinsen plaatste Guy hem met enige tegenzin als kandidaat Stadsprins Carnaval van Poperinge. Het lukte hem weliswaar om de avond zelf de wedstrijd te winnen en werd gekroond als de Milleniumprins.

In het jaar 2001 trad Guy toe tot het bestuur als helpend lid en is sedert 2018 gedoopt tot ondervoorzitter.


Guy Priem
Schatbewaarder
Ingrid Vande Casteele
Geboortedatum: 
20 april 1967
Gehuwd met Marc Decancq
Verzorgster bij Huize Proventier

In het jaar 1993 huwde Ingrid met haar man Marc Decancq, die verjaard op 11-11. Hoe kan het meer voorbestemmend zijn...

Ondertussen heeft Ingrid 2 kinderen, Jolien die reeds verkozen werd als biervrouwtje bij de Orde van de Wietewoais. Jorn, haar zoon, zou zich graag nog plaatsen als kandidaat Stadsprins Carnaval van Poperinge, maar pas na zijn studies als vrachtwagenchauffeur.

Ingrid is afkomstig uit een warm nestje, samen met haar zus Wendy gingen ze overal heen met hun ouders. Dit hebben ze ook doorgegeven aan hun kinderen en proberen zoveel mogelijk aanwezig te zijn op feestelijkheden en uitnodigingen. No Ingrid, No Party ;)

Ingrid haar carnavalshistorie start bij de Poperingsche Bierpietjes, zeker niet te verwarren met de Hoppescheuten. Jaren lang zette zij zich in voor de vereniging.

Op een lukrake zondagavond rolde de vraag van de tong of Ingrid het niet zou zien zitten om aan te sluiten bij de VZW Keikoppencarnaval. Lang hoefde Ingrid niet na te denken en is ondertussen gegroeid naar de functie van schatbewaarder. Ze geniet met volle teugen van haar functie.

Ingrid Vande Casteele
Secretaris
Anja Boutton
Geboortedatum: 
23 januari 1970
Gehuwd met Guy Priem
Winkelbediende bij Colruyt

Anja haar carnavalsgeschiedenis startte in het jaar 1987, als lid van Moeder Bladluis nam ze voor de eerste keer deel aan de Keikoppencarnavalstoet. Al snel kreeg ze de smaak te pakken en werd Anja lid van de Orde van de Flodders.

In het jaar 2003 besloot ze samen met enkele familieleden en vrienden hun eigen carnavalsvereniging op te richten. Deze kreeg als naam 'de Schufferlut'n'. Na drie deelnames werd hun inzet bekroond met de eerste plaats in de Keikoppencarnavalstoet. Door enkele financiële tegenslagen moest er uiteindelijk mee gestopt worden. Maar de herinneringen blijven nostalgisch en gekoesterd.

Anja heeft een echt carnavalsgezin, bijna iedereen draagt er zijn titel. Met voorsprong de grootste titel is haar dochter Stephanie die Stadsprinses Carnaval van Poperinge werd in het jaar 2019, die gehuwd is met Jeroen Horré en de titel draagt van Stadsprins Carnaval van Poperinge, haar man Guy Priem draagt dezelfde titel. Zo zijn er nog enkele familieleden die verschillende titels hebben. Haar zoon Simon werd dan door Charly Ruckebusch in 2014 geïntroduceerd in de carnavalswereld bij de Orde van de Wietewoais.

Binnen het bestuur is Anja Secretaris. Ze zorgt ervoor dat alle aanvragen correct en tijdig zijn aangevraagd en maakt alles op qua persberichten, verslagen van vergaderingen, uitnodigingen versturen, gastenlijsten, etc...

Anja Boutton
Bestuurslid
Luc Buysene
Geboortedatum: 
28 augustus 1959
Gehuwd met Marleen Rommens
Gepensioneerd
Luc Buysene
Bestuurslid
Marleen Rommens
Geboortedatum: 
26 augustus 1960
Gehuwd met Luc Buysene
Schoonmaakhulp bij Garage Groep Duran
Marleen Rommens

Tijdens het carnavalsweekend van het jaar 1980 was Marleen in verwachting van de toekomstige Stadsprins Carnaval van Poperinge Dieter I. Zowel Marleen als Luc wilden kost wat kost masjern.

Zo kreeg Dieter, onwetende, het Poperingse Keikoppencarnaval met de paplepel in de mond. In de jaren 2004 en 2007 plaatste Dieter hem kandidaat als Stadsprins Carnaval van Poperinge. De eerste keer moest hij de duimen leggen tegen Bart Six, de tweede keer was het raak met als tegenkandidaten Roger Vereype en Grégory Ferla. Luc zijn poging in 2009 strandde op 1 puntje van de overwinning tegen Roger Vereype. Het daarop volgende jaar werd Luc verkozen binnen de Orde van de Poperingsche Potüls als Ordeprins.

Daarop volgende jaren werden zowel Luc als Marleen wat minder actief binnen de carnavalswereld, tot de dag dat Kristof Lobeau de vraag stelde of ze niet terug actief wilden meewerken aan het Keikoppencarnaval, deze keer vanuit de hoofdorganisatie zelf. Na een korte periode van wikken en wegen besliste beiden om zich te engageren en doen dit tot op de dag van vandaag nog altijd voortreffelijk! Marleen en Luc zijn de Nicole en Hugo binnen het Keikoppencarnaval, altijd zijn ze samen te bewonderen.

Buiten het carnaval om hebben ze nog een tweede zoon Wouter die werkt als ambulancier bij Stad Poperinge. Hun twee kinderen zijn hun leven, als ze hulp of raad nodig hebben, staan beide te springen om ze te helpen.

Buiten de carnavalswereld zitten ze nog in het bestuur van “De Mariale Ommegang” en “De Ware Vogelvrienden Poperinge”

Tijdens de Maria Ommegang die plaats vinden iedere eerste zondag van Juli verzorgen Marleen en Luc samen met enkele vrienden alle bloemstukken voor op de meerijdende wagens. Dit doen ze ook om de drie jaar voor de Hoppestoet.

In hun vrije tijd vertoeven ze vaak in hun tuin om de bloemetjes en de vogeltjes te verzorgen en gaan ze er graag ook even tussenuit naar de Ardennen of een mondje gaan eten.

Bestuurslid
Kevin Papegaey
Geboortedatum: 
3 augustus 1983
Samenwonend met Kimberly Callens
Arbeider bij NV Depoorter

Als kleine jongen ging Kevin altijd kijken naar de Keikoppencarnavalstoet, nog niet beseffend dat er een carnavalsbeestje overgesprongen was tijdens de bewondering van de optocht, ging Kevin in 2007 eens een kijkje nemen in het stadscentrum hoe het carnaval gevierd werd in Poperinge. Hij was meteen verkocht aan de sfeer en gezelligheid.

Kevin werd lid van de Orde van de Flodders in het jaar 2007 en pas één jaar later engageerde hij zich al als loodsverantwoordelijke, hij nam er ieder jaar de leden op sleeptouw voor de uitbouw van hun praalwagen om te pronken tijdens Keikoppencarnavalstoet. Kevin was 12 jaar lid van de vereniging, waarvan hij zelfs 5 jaar voorzitter was.

Na enkele jaren in het carnavalsmilieu te vertoeven kreeg Kevin zin om zich een poging te wagen naar DE carnavalstitel binnen het circuit.

Stadsprinscarnaval van Poperinge, in het jaar 2012 was het zover. Kevin stelde zich kandidaat en nam het op tegen Claudine Vandeschoenmaeckere, zij was een plaatsvervangende kandidate om toch een evenwichtige avond te vullen tijdens alle proeven. Op het einde van de avond behaalde Kevin zijn benodigde percentage om de felbeheerde titel in ontvangst te nemen. In het jaar 2018 volgde vriendin Kimberly Callens met de titel Stadsprinsescarnaval van Poperinge.

Om toe te treden tot het bestuur van de VZW Keikoppencarnaval, plaatste Kevin een stapje opzij bij de Orde van de Flodders. Kevin zijn taak binnen het bestuur is hem op het lijf geschreven. Alles wat visueel te zien is van illustraties, drukwerk, … zijn uit zijn pen voort gevloeid. Samen met Jeroen staat Kevin ook in voor de uitbouw van de Keikoppencarnavalstoet.

Kevin is ook nog actief bij het bestuur van Marktrock Poperinge, dit sedert twee jaar.

Kevin Papegaey
Bestuurslid
Roger Vereype
Geboortedatum: 
30 juni 1972
Samenwonend met Evelyne Schoofs
Seizoensarbeider bij Bellewaerde

Eind 2002 kwam Roger voor het eerst in contact met het Keikoppencarnaval, hij kwam er immers terecht bij de laatste lichting van de Hoppescheuten. Daar leerde hij wat carnaval juist inhoud en betekend. In 2005 richtte Roger zijn eigen vereniging op 'Orde van de Space Ace', dit na de stopzetting van de Hoppescheuten. Al snel groeide de vereniging uit tot een vaste waarde binnen het Poperingsche Keikoppencarnaval.

De bekendste verwezenlijking van de vereniging is de junior verkiezing, die tot op vandaag nog altijd bestaat en wordt georganiseerd door de Orde van de Dubbeldeckers. Ook hier ontbreekt het magische getal 11 niet, Roger was immers 11 jaar voorzitter van Orde van de Space Ace, tot de vereniging zijn activiteiten stopzette. 

Daarna concentreerde Roger zich op de Orde van de Hommelknop, waar hij zelf ook Stadsprins is. Iedereen kent Roger als een aangenaam, creatief en handig persoon. 

Sedert 2018 is hij ook toegetreden tot het hoofdbestuur om hen creatief bij te staan en te helpen waar hij kan.

Roger Vereype
Bestuurslid
Jeroen Horré
Geboortedatum: 
16 november 1987
Gehuwd met Stephanie Gokelaere
Winkelbediende bij GSI Informatix

Jeroen zijn eerste kennismaking met het Keikoppencarnaval was in 2010. Hij werd er ondergedompeld tijdens het carnavalsweekend door zijn toenmalige vriendin Stephanie, die ondertussen geringd werd tot Mevrouw Horré.

Jeroen kwam in een ware carnavalsfamilie terecht, Schoonopa Jean-Pierre en schoonvader Guy waren al Stadsprins Carnaval van Poperinge, net als schoonneef Andy Parreyn. Schoonmama Anja en schoonbroer Simon zijn eveneens actief In het carnaval.

In het jaar 2017 deed Jeroen zelf een gooi naar de titel van Stadsprins Carnaval van Poperinge. Zijn tegenkandidaat plaatste op het laatste moment een stap terug en zo moest Jeroen een verplicht puntenpercentage beslissen of hij Stadsprins waardig is. Twee weken na de geboorte van zijn dochter Zaya werd Jeroen Stadsprins Carnaval van Poperinge. In 2019 volgde zijn vrouw Stephanie als Stadsprins carnaval van Poperinge.

Jeroen is sinds 2018 actief in het bestuur en staat in voor het organiseren van Internationale Keikoppencarnavalstoet en de popverbranding.

Jeroen Horré
Bestuurslid
Stijn Mareco
Geboortedatum: 
3 maart 1992
Vrijgezel
Leerkracht te Diksmuide

Als geboren Poperingenaar kende Stijn het Keikoppencarnaval zoalselke inwoner in en rond Poperinge. Als leraar natuurwetenschappen in het secundair onderwijs te Diksmuide is Stijn voornamelijk bezig met kinderen en jongeren.

Stijn is ook buiten de schoolperiode bezig met dezelfde doelgroep, mits hij sedert 2011 eindverantwoordelijke is in De Piepauw. Hij leerde als animator de speelpleinwerking kennen in 2007 en wist dat hij hier zijn hart en ziel in kon leggen.

Stijn is gekend als een echte danser binnen de carnavalswereld, in menig muzikale stunts danste hij mee, tot in het jaar 2015 hij zelf decarnavalskriebel stevig te pakken kreeg. Hij sloot zich aan bij de Ordevan de Wietewoais en engageerde zich meer en meer voor het carnaval. Om uiteindelijk in het jaar 2018 zelf de titel te veroveren van Stadsprins Carnaval van Poperinge.

Stijn is de jongste pupil binnen de VZW Keikoppencarnaval, hij is pas aangesloten bij het bestuur sedert 2019. Stijn zal instaan voor de organisatie van de verkiezing van de Stadsprins Carnaval vanPoperinge en met zijn ervaring met kinderen en jongeren zal hij zekereen positieve inbreng kunnen geven rond de organisatie van de kindercarnavalstoet en de kindernamiddag.

Stijn Mareco
Bestuurslid
Jolien Decancq
Geboortedatum: 
16 november 1995
Vrijgezel
Werkzoekend

Als de dochter van de schatbewaarder werd Jolien carnaval met de paplepel meegegeven, sinds zij het levenslicht zag heeft Jolien nog geen enkele Keikoppencarnavalstoet gemist en bijna alle verkiezingen meegemaakt.

Jolien werd reeds lentefee in het jaar 2014 en biervrouwtje in het jaar 2018 Graag wil Jolien haar nog kandidaat zetten als Stadsprinses Carnaval van Poperinge, als de tijd hier voor rijp is.

Buiten het carnaval is Jolien een fervent voetbal liefhebber, zowel passief als actief ziet ze graag de bal rollen.

Jolien heeft voornamelijk een ondersteunende rol met mama Ingrid en is ondertussen uitgegroeid tot een excel-expert. Samen waken ze over het budget en sturen bij waar nodig.

Jolien Decancq
© 2019 VZW Keikoppencarnaval